Manşet

BULGARİSTAN-HASKOVO

Yazar Unknown 6 Aralık 2015 Pazar 0 yorum
Sizlere daha önce memleketim Kırcaali'yi yazmıştım. Kırcaali'ye 40 dakika uzaklıkta bir başka şehir Haskovo'yu da ziyaret ettim. İstanbul'dan arabayla yaklaşık 4 saat sürüyor.

HASKOVO NASIL BİR YER? 
Haskovo, Bulgaristan'ın en eski şehirlerinden birisidir. Diğer adı Hasköy'dür..Haskovo'da tütün tarımı çok olduğu için ülkeninde en büyük tütün fabrikası burdadır. Ayrıca Guinness rekorlar kitabına giren Meryem heykeli var. Şehirde neredeyse marketten çok kumarhane var. Şehirde 32 bin Türk yaşamaktadır. Tekstil olarak gelişmiş gelişmiş bir şehir.Şehirde bulunan tarih müzesi Haskovo'nun yapısı hakkında bilgiler vermektedir.



HASKOVO'DA YEMEK İÇMEK NASIL?
Haskovo'ya özgür yemek yoktur ama karnım aç ne yemek istiyorum diyorsanız. Hiç zorlanmadan birçok yemek yerleri bulabilirsiniz. Ülkemizdeki gibi dönerciler her cadde var. Pizza yemek istiyorsanız ''Unopiu'' restaurantına gitmelisiniz. Burası gerçekten pizzasıyla çok meşhur bir yer.


HASKOVO'DA GECE HAYATI-BAR-EĞLENCE
Bulgaristan'ın gece hayatı genel olarak hareketlidir. Haskovo geceleri de  küçünsenmeyecek kadar hareketlidir. Şehirde her kesime hitap eden eğlence mekanları bulunmaktadır. En meşhur eğlence mekanı şehrin biraz dışında ki Elinor'dur. Mekanın kapısındaki lüks arabalardan nasıl bir yer olduğu anlaşılıyor. Şehir merkezinde eğlenicekseniz Versai Club'e gitmelisiniz.Bunların dışında Night Club Joy, Cosmopolitan ve Piano Bar şehirdeki diğer eğlence mekanları.




 HASKÖY ESKİ CAMİ
Kitabesi üzerindeki yazılar incelendiğinde caminin yapılışının 1394 yılında olduğu görülmektedir. 1967 yılında Eski Cami Ulusal kültür mirası kabul edilmiştir. Bina dikdörtgen biçimindedir ve girişi sokaktan ayrılan kuzey cephesinden küçük bir avluyadır. Namaz  kılınan bölüm 2 pencereyle aydınlatılmıştır.


Hiç yorum yok: