Manşet

Şaka Şehri Gabrovo

Yazar Unknown 29 Aralık 2015 Salı 0 yorum
   Bulgaristan'ın merkezinde bulunan bir şehir  ve o şehrin sembolü kuyruğu kesik bir kedi. Oradaki insanların kötü ve hayvanları sevmediği anlamına gelmiyor bu sembol. Gabrovoluların kent simgesi onların dillere destan olmuş şakaları, mizahi yönü ve cimriliğinden kaynaklanıyor. Kuyruksuz kedinin anlamı “Evin kapısından daha çabuk içeri girsin ki, odadaki sıcaklık çıkmasın.



    Gabrovolular çok cimri olarak ün kazanmışlardır tarih boyunca. Onlar büyük bir keyifle ve hiç alınmadan bu özellikleriyle alay etmeyi de biliyor. Her yıl özellikle mayıs ayında şaka ve mizah karnavalı düzenleniyor. Karnavalda resim,heykel,karikatür,mizahi çizim, fotoğraf ve edebi eserler sergilenmektedir. Bulgaristan'ın dört bir yanından ve yurt dışından gelen bir çok katılımcıyla şehir hareketli  ve eğlenceli oluyor.Bulgaristan'da şakanın başkenti neresi derseniz şüphesiz Gabrovo derim. Şehirde birde mizah ve yergi evi bulunmaktadır. Gabrovo'ya giderseniz mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Karnaval şehirdeki kortejle başlayıp gecenin geç saatlerine kadar süren konserle sona ediyor. 


Eğer imkanınız olursa mayıs ayında komşu ülkemizdeki bu karnavalı kaçırmamalısınız. Gerçekten eğlenceli,hoş ve yaratıcılığın sınırlarını zorlayan bir kanavalla karşılaşacağınızın garantisini verebilirim.Türkiye'de karadeniz fıkraları ne ise Bulgaristan'da da Gabrovo fıkraları aynıdır. 


Hiç yorum yok: