Manşet

BULGARİSTAN-KIRCAALİ

Yazar Unknown 12 Kasım 2015 Perşembe 2 yorum
Bulgaristan Kırcaalili olarak aslında ilk yazmam gereken şehri şimdi yazıyorum. Balkanların en önemli Türk şehri neresi derseniz şüphesiz ki Kırcaali derim. Türkiye'nin bir şehrinde gibi hissedeceğiniz yüzde 80'inin Türkçe bildiği bir yer burası. İstanbul'dan arabayla 5 saatte gidilir. Edirne'den çok sevdiğim ayrıca başarılı sunucu olan Gökhan abim ile Kırcaali'ye birçok kez seyahet ettik.
KIRCAALİ NASIL BİR YER?
Rodop dağlarının içinde Arda nehri'nin kenarına kurulmuş doğasıyla havasıyla suyuyla şirin. şehirdir. Cebel, Mestanlı, Ardino, Kirkovo, Çernoocene ve Koşukavak Kırcaali'ye bağlıdır.  Müslümanlarla Hristiyanların  iç içe yaşadığı hoşgörü şehridir. Bulgaristan'da en çok Türk'ün yaşadığı şehirdir.  365 günün 260 günü güneşli olan Kırcaali'ye bu özelliğinden dolayı 'Güneşli şehir' ünvanı verilmiştir. Kırcali'de Roma,Bizans ve Osmanlı kalıntıları bulunmuştur. Kırcaali Perperikon'da 6000 yıl öncesine ait kalıntılar ve medeniyetin izlerine rastlanmıştır. Bulgaristan'da Türklerin kalesi olarak adlandırılan Kırcaali'nin yönetimi Türklerin elindedir. Türkiye ile saat farkı yoktur. Bulgaristan'ın para birimi leva. 1 leva=1.50 tl civarında.
KIRCAALİ

KIRCAALİ GÜNBATIMI
KIRCAALİ'DE YEMEK-İÇMEK NASIL?
Kırcaali'de bir çok Türk yemekleri yapan yer bulabilirsiniz. Şehirde çok Türk yaşadığı için yemek konusunda da Türkiye'den farkı yok. Kırcaali'de kolaylıkla kebap,lahmacun ve döner gibi Türk lezzetlerini bulabilirsiniz. Gökhan abiyle ve ben de pizza yemek için 'Siem Rilli' restaurantını tercih ediyoruz. Onun dışında Kırcali barajı kenarında 'Mehana Stenata' restaurantını tavsiye edebilirim. Burda da sukalçe denilen eti mutlaka denemelisiniz. Birşeyler içmek için  Friends cafe, Bacardi cafe ve Bar Grill Maraya'yı tercih etmelisiniz. Pasta yemek isteyenler içinde 'Viena' cafeyi önerebilirim. Balık yemek isteyenler de 'Emona'ya gitmeli.
KIRCAALİ BARAJI KENARI

EMONA

KIRCAALİ'DE NE YAPILMALI?
Kırcaali Barajı'na gidip orayı gezebilirsiniz. Kırcaali'nin merkezine 15 km uzaklıktaki Perperikon'a gitmelisiniz. Kırcaali pazarını ve arpezos parkını gezmelisiniz.Yemyeşil ve geniş Kırcaali caddelerini turlamalısınız. Gelin kayaları efsanesinin olduğu Zimzelen köyüne gitmelisiniz. En son Kırcaali seyahatimizde Gökhan abiyle ne yapmalıyız diye az düşünmemiştik.

KIRCAALİ OTOGARI

KIRCAALİ CADDELERİ

KIRCAALİ'DE ALIŞVERİŞ-HEDİYELİK EŞYA
Kırcaali bu konuda malesef kötü durumda.Alışveriş yapacak büyük avm yok. Küçük dükkanlar mevcut. Grand dedilen ufak pasaj tarzı yerde giyim için birşeyler bulma şansınız var. Şehirde iki tane teknolojik aletler satan market bulunmaktadır. Bunların dışında Kaufland, Billa ve Lidl diye üç tane büyük marketten alışveriş yapabilirsiniz. Hediyelik eşya içinde şehir merkezi yakınlarında ki bir kaç ufak dükkan dışında birşeyler bulmanız çok zor.
KIRCAALİ 'DE SONBAHAR

KIRCAALİ MEDRESESİ

ARDA NEHRİ

KIRCAALİ'DE GECE HAYATI-BAR-EĞLENCE
Kırcaali'de gece hayatı genellikle cuma ve cumartesi yoğun olarak yaşanıyor. Şehirde Aura club,The Hole, Ultra Night club, 69 club ve magic night olmak üzere 5 tane disko var. Bunların içinde en popülerleri Aura ve The hole'dır.

AURA CLUB
THE HOLE KIRCAALİ



KIRCAALİ'DE GEZİLECEK YERLER
-Arpezos parkı
-Kırcaali Medresesi
-Kırcaali Barajı
-Perperikon
-Tatul
-Zimzelen
-Şeytan Köprüsü
-Kırcaali Pazarı
-Arda nehri

2 yorum: