Manşet

KOSOVA-PRİZREN

Yazar Unknown 9 Kasım 2015 Pazartesi 0 yorum
 Balkanlarda bağımsızlığını en son kazanan Kosova'ya, Kosova'nında şirin şehri Prizren'deyiz. Türkiye'de İstanbul neyse Kosova'da da Prizren odur.

PRİZREN NASIL BİR YER?
Dar sokakları,Osmanlı soyundan gelen Türk insanları ve Türkçe tabelalarıyla şirin bir şehirdir. Kendinizi bir Türk şehrinde hissedeceğiniz yerlerden bitanesidir Prizren. Halkın %80'i Türkçe bildiği için dil problemi yaşamazsınız. Çoğu Balkan şehirlerinde olduğu bu şehrin de  ortasından nehir geçmektedir. Prizren'in ortasından Bistriça nehri geçiyor. Çok gezilecek bir yeri olmasa da seyahatiniz sırasında ara durak olarak kullanabilirsiniz. Prizren'de gezilecek yerler yürüme mesafesinde olması büyük avantaj. Tarihi Taş köprünü, Şadırvanı,Sinan Paşa camisini, Prizren kalesini,Bedesteni, Gazi Mehmet Paşa hamamını ve namazgahı rahatlıkla bir günde gezebilirsiniz.
PRİZREN'E KUŞ BAKIŞI

Sinan Paşa cami

PRİZREN TAŞ KÖPRÜ
PRİZREN'DE YEMEK-İÇMEK NASIL?
Prizren'de yemek yemek için en uygun yer Şadırvan meydanıdır. Burda irili ufaklı her çeşit restaurant bulabilirsiniz. Özellikle köfte ve börek çeşitlerine yoğun talep var. Benim tavsiyem Pleskavitsa'yı(kaşarlı köfte) denemenizdir. Taş köprüyü geçer geçmez solunuzda bulunan börekçidende börek yemelisiniz.
PRİZRENDE CAFELER

PLESKAVİTSA


PRİZREN'DE NE YAPILMALI?
Şehrin en tepesine kurulmuş kaleye yürüyerek çıkmalısınız. Prizren kalesi şehirden yaklaşık 600 metre yüksektedir. Prizrende 50 metre aralıklarla hem cami hem Ortodoks Kilisesi hem de Katolik Kilisi yer almaktadır. Bistrica nehrinin kenarlarında bulunan cafelere oturarak nehri seyredebilirsiniz
PRİZREN KİLİSE

PRİZREN KALESİ
PRİZREN'DE ALIŞVERİŞ-HEDİYELİK EŞYA
Alışveriş konusunda maalesef çok alternatif yok.  Şadırvan meydanında ki  avm'ye göz atın. Hediyelik eşya almak isterseniz de meydanda bulunan mağazalar mevcut. Tarihi mekanların çevresinde bulunan sokak tezgahlarında halkın yaptığı el işlerini bulabilirsiniz

PRİZREN'DE GECEHAYATI--BAR-EĞLENCE
Kosova'da gece hayatının çok iyi olmasada eğlencenin en yoğun  yaşandığı şehirlerden biri Prizrendir. Şadırvan Meydanınında bulunan üstü açık bar bulunmaktadır. Sinan Paşa Caminden yukarı çıkarken birkaç pub tarzı mekanlar sizi bekler. Bunların dışında çok iyi ve lüks mekanlar beklemeyin :)
prizrende gece hayatı

prizrende barlar

PRİZREN'DE GEZİLEECEK YERLER
-Prizren Kalesi
-Şadırvan
-Tarihi Taş Köprü
-Sinan Paşa Cami
-Bayraklı Cami
-Namazgah
-Gazi Mehmed Paşa Hamamı
-Prizren Saat Kulesi
-Azis Spas Kilisesi



Hiç yorum yok: