Manşet

YUNANİSTAN-GÜMÜLCİNE

Yazar Unknown 17 Kasım 2015 Salı 0 yorum
Yunanistan'da bir Türk şehri Gümülcine Yunanca adıyla Komotinideyiz. İstanbul'dan arabayla 5-5.30 saatlik yolculuk sonrası Gümülcine'ye ulaşabilirsiniz. Yunanistan'la Türkiye arasında saat farkı yok.

GÜMÜLCİNE NASIL BİR YER?
Gümülcine,Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde yer alıyor. En çok Türk yaşayan şehirlerin başında geliyor. Şehrin kenarından Egnatia Odos otobanı çekmektedir.  Gümülcine'de yaklaşık 70 bin insan yaşıyor ve  yüzde 40-45'ini Türkler oluşturuyor.Şehirde Türk çarşısında Türkçe konuşanlara ve Türk esnaflara rastlayabilirsiniz. Gümilcine bir günde gezilecek bir yer olduğu için çok zaman ayırmanıza gerek yok. Yunanistan'ın genelinde çalışanların siesta saati olduğu için öğlen dükkanların çoğu kapatıp  dinlenirler ve akşamüstü tekrar açarlar. O yüzden bunlara dikkat edin aç kalmayın :)
GÜMÜLCİNE

GÜMÜLCİNE TÜRK ÇARŞISI
GÜMÜLCİNE'DE YEMEK İÇMEK NASIL?
Türk yemekleri yemek istiyorum diyenler Türk çarşısı'na gidip orda lahmacun,kebap tarzı Türk yemeklerini bulabilirler. Restaurant ismi isteyenlere önerim Sultan restaurant. Türk çarşısında Asmalı sokak içindeki meşhur pidecide mutlaka pide yemelisiniz eminim pişman olmayacaksınız. Yunanistan'ın meşhur içeceği frappe'yi içmenizi öneririm.Bu arada Yunanistan'ın zeytinyağlarının çok güzel olduğunu söylediler ama bana normal geldi.
FRAPPE
ASMALI SOKAK

GÜMÜLCİNE'DE NE YAPILMALI?
Gümülcine'de Türk çarşısını ziyaret etmelisiniz ve tarihi çukur kahvede oturup nefeslenebilirsiniz. Gümülcine Türk Gençlerbirliği derneğinin çay bahçesinde oturup yerel halka sohbet edebilirsiniz. Saat kulesini ziyaret edip Gazi Evrenos Bey imaretini ziyaret etmelisiniz. Gümilcine'de kılıç heykelini ziyaret etmelisiniz.Eğer hava sıcaksa yüzmek istiyorsanız. Gümülcine'ye arabayla 15 dakikalık mesafedeki Fanari'ye gitmelisiniz.
ESKİ CUMA

EVRENOS BEY CAMİ
GÜMÜLCİNE'DE ALIŞVERİŞ-HEDİYELİK EŞYA
Gümülcine'de bizdeki gibi büyük avmler yok. Her avm'yi ve bilinen caddeleri dolduran bilindik global mağazalar yok. Alışveriş yapmanızı önermem çünkü euro fiyatı olduğu için pahalıya geliyor. Hediyelik eşya almak içinde merkezdeki bir kaç dükkan dışında birşeyler bulmanız zor.
GÜMÜLCİNE'DE GECE HAYATI-BAR-EĞLENCE
Yunanlılar eğlenmeyi çok seviyorlar. Gümülcine'de çok büyük diskolar yok ama birkaç bar-pub tarzı yerlere gidebilirsiniz.İlla diskoya gidicem diyorsanız. Summer club-La Cage Noire gidin. Şehrin kapalı caddesi'de ufak bir eğlence mekanı var. Avant Garde en popüler mekanlar biri.
GÜMÜLCİNE
GÜMÜLCİNE
GÜMÜLCİNE'DE GEZİLECEK YERLER
-Türk çarşısı
-Asmalı sokak
-Saat kulesi
-Gazi Evrenos Bey imareti
-Kılıç anıtı
-Eski Cami
-Heart of the city
-Bizans kalesi

Hiç yorum yok: