Manşet

Balkan kayak merkezleri

Yazar Unknown 27 Ocak 2016 Çarşamba 2 yorum
Kış turizmini değerlendirmek isteyenler ya da haftasonu en yakın kayak merkezleri neresi diye merak ediyorsanız bu yazımı mutlaka okumalısınız. Balkanlarda ki bir kaç kayak merkezini sizler için yazıp ufak bilgiler vericem.
 BULGARİSTAN 
  BANSKO : Bulgaristan’ın en ünlü kayak merkezi. UNESCO’nun koruması altında olan Pirin Dağı’nın yamacında yer alır.  Bansko, Avrupa'nın sayılı kayak merkezlerinden biri olup, sadece kayak sporuyla değil, aynı zamanda Spa merkezleri, gece kulüpleri ve lüks otelleriyle de ön plana çıkıyor. Bölgede kayak sezonu aralık ayında başlıyor, nisan ayına kadar devam ediyor. Kayak merkezindeki pistlerin toplamı 70 kilometre civarında.
 BANSKO

PAMPOROVO: Güneydoğu Avrupa’nın bilinen kayak merkezlerinden Pamporovo’da toplam 25 kilometre uzunluğunda farklı zorluk derecelerinde pistler buluyor. Büyük slalom için yarış kayak pisti de var. “Ben profesyonel kayakçı değilim ki!” diyenler için kolay ve orta düzey parkurlar oldukça fazla. 18 lift saatte 8 bin 500 kişi taşıyabiliyor. Yıl boyunca ortalama 150 gün kar bulunan merkezde, her ihtimale karşı suni kar makineleri var. Rodop Dağları’na özgü mimari tarzında yapılmış otellerde akşamları partiler, eğlenceler de düzenleniyor.
 http://kameramangozunden.blogspot.com.tr/


MAKEDONYA:
POPOVA SHAPKA: Doğu Avrupa kayak merkezinden daha yükseğe kurulmuş olan Popova Shapka kayak merkezi Dinar Dağları’nın zirvesindedir. Kasaba beyaz örtüsü ve bomboş sokaklarıyla  gizli bir kaçış yeri için idealdir. Telesiyejler biraz eski moda olabilir ancak pürüzsüz ve tertemiz yamaçları var. Popova Sapka Avrupa’nın ilk ve tek kar aracı servisine sahip.
 popova shapka

MAVROVO: Mavrovo Kayak Merkezi, Makedonya’nın Batı sınırları boyunca 73 hektarlık alana yayılan, ülkenin en büyük milli parkı içerisinde yer alıyor. Çam ormanlarıyla kaplı Şara Dağ ve Pind Dağları’nın göze çarptığı milli park alanında, 2000 m’den yüksekte 52 adet zirve bulunuyor.
 Mavrovo

BOSNA HERSEK: 
JAHORİNA: Bosna Hersek'e sadece yarım saatlik uzaklıkta. Dolayısıyla ulaşımı oldukça kolay. Eğer ocak ayı gibi gitmeyi planlıyorsanız bölgedeki otellerde yer bulmanız zor. Fakat o dönemlerde Saraybosna'daki otellerin birinde konaklayıp, 30 kilometre mesafede bulunan Jahorina'ya günübirlik gidip gelebilirsiniz.Jahorina'nın pistleri yaklaşık 20 kilometre uzunluğundadır.
 jahorina


YUNANİSTAN
PARNASSOS: Başkent Atina’ya en yakın kayak pisti olan Parnassos Kayak Merkezi’nde 2014 ilkbaharından bu yana birçok değişiklik ve tadilat yapıldı.19 kayak pisti, 7 patika, ilk kez kayak deneyimini yaşayacaklar için küçük pistler ve 2 kar eğlence parkı mevcut.
 parnassos

KOSOVA
BREZOVİCA: 2 bölgeden oluşuyor, pist alanının girişi genelde zorluk seviyesi düşük kayak severler tarafından tercih ediliyor. İkinci alan ise göz alabildiğince geniş ve ağaç bulunmayan bir bölgede. Buraya çıkışlar teleferik ile yapılıyor. Yüksek seviyedeki Snowboard ve Kayak severler bu bölgeyi tercih ediyorlar. Kayak alanı ortalama 2.600 hektarlık bir alana sahip.
 brezovica

2 yorum:

  1. Kayak merkezleri tesisleri listesi haftasonu turları gezileri ucuz malzeme kiralama ilan sitesi
    http://www.kayak-merkezleri.com

    YanıtlaSil

  2. Kayak turları gezileri hakkında bilgiler alıp ücretsiz ilanlar yaynlayabileceğiniz site
    http://www.kayak-merkezleri.com

    YanıtlaSil