Manşet

Makedonya'nın incisi ''Ohrid''

Yazar Unknown 25 Temmuz 2016 Pazartesi 0 yorum
Ohrid yada Ohri Makedonya’nın incisi diye adlandırılan gerçekten gezmeye doyamayacağınız balkanların popüler şehirlerindendir. Üsküp’ten yaklaşık 3 saat kadar uzaklıkta, güneyde, Ohrid Gölü’nün hemen kıyısında bulunuyor. Tüm yıl boyunca doğal güzelliği görülebiliyor olsa da, yaz ayları en fazla ziyaret edilen ve en kalabalık olduğu zaman. Ohrid gölü, Unesco tarafından koruma altındadır.

Ohrid’de ne Yenir, Ne İçilir ?
Balkan ülkelerinin çoğunda olduğu gibi burada da köfte yiyebilirsiniz. Ohrid çarşısında güzel bir köfteci bulunuyor. Üstelik Türkçe anlıyor olmaları ve euro geçiyor olması sizin için bir avantaj olabilir. Osmanlı kültüründen kalan “Bürek” yani börekte sabahları yiyebileceğiniz seçenekler arasında. Özellikle akşamları göl kenarında bulunan tavernalara kesinlikle gitmeniz gerekir. Kültürü, havayı ve atmosferi buralarda çok daha iyi anlayacaksınız.İçecek konusuna gelirsek şarap ülke genelinde önemli yatırımlar ile her geçen gün bağ – bahçeler ile desteklenmektedir. Özellikle bize de söyledikleri “Tikveş” marka şarapları çok meşhur. Harika şaraplar üreten bir marka. Fiyatları da çok makul düzeylerde.

OHRİD GEZİLECEK YERLER:
Kasabanın Tümü: Ohrid’te görülecek yerler listemizin tamamını kapsayan şey bu şirin kasabanın kendisi. Hızlıca bir turun birkaç saatte tamamlanacağı, doya doya yürüyüşlerin ve sokak aralarındaki detayların ise birkaç gün boyunca keyif vereceği bir yer burası. Tadını çıkarın.
Plaoshnik Kilisesi: Hristiyanlık için en önemli mabetlerden biri olan kilise Kale yolunun dönüşünde sizi ağırlamaktan zevk duyacaktır.
Ohrid Kalesi: Olması gerektiği gibi yüksek bir tepede yer alan kalenin hem kendisi güzel, hem manzarası. Gidiş geliş yolunuzun farklı olmasını öneririz, şehir merkezinden çıkıp, sahil tarafına doğru inerseniz hem farklı farklı yerler görmüş olursunuz hem de birçok ziyaret noktasını yürüyüşünüze eklemiş olursunuz.
Sveti Kliment Ohridski: “Dini kalıntılar ve miraslar” desek kimse bize kızar mı bilinmez ama cami ve kilise öncelikli olmak üzere birçok dini yapının kalıntıları burada ziyaretinizi bekliyor.
National Ohrid Museum – Robevci House: Türk ev mimarisinin Osmanlı döneminden kalan başarılı örneklerini Ohrid’de bulabileceğinizi söylemiştik. Burası da müzeye çevrilmiş.
Sveti Naum: Botla gidiş dönüş 10 Euroya kıyıları geze geze, araçla da karadan alternatif yollarla gidilebilecek, su kaynaklarının temelinde yer alan adacık ve aynı isimli kilise.





Hiç yorum yok: