Manşet

Kırcaali-Perperikon

Yazar Unknown 2 Haziran 2016 Perşembe 0 yorum
Perperikon,  Balkanların en eski arkeolojik kalıntılarıdır. Halk arasında cin tepesi olarak bilinen Perperikon kalıntıları, Kırcaali‘nin 20 km. kuzeyinde bulunur. 1700 km2 alana yayılmış olan tarihi yerleşik alanda, ilk yaşam belirtileri MÖ. 4000 yıl öncesine dayanır. Tunç devrinin sonlarına doğru tepe, yüzyıllar sürecek bir toplu yaşam alanına dönüşmüştür. 6. yy. da tepeye kiliseler ve bir de saray inşa edilmiştir. Günümüzde sarayın yalnızca kalıntıları söz konusudur. Yıkılmadan önce L biçiminde olan bu sarayın 3-4 katlı ve 40 odalı olduğu uzmanlarca saptanmıştır.
perperikon


 perperikondan manzara
Yapılan arkeolojik araştırmalarda, sarayın 4.yy. ın ortalarında işgal edilerek yakıldığını gösteriyor. 5. ve 6. yy. larda yıkılan kentin yerine yeni bir kent yapılıyor. IX. yy. dan XII. yy. ın sonuna kadar devam eden süreçte kent, idari bir merkez konumundadır. Arkeolojik kazılarda oldukça iyi korunmuş, olağanüstü mimari eserler ortaya çıkartılmıştır. Ayrıca tepenin hemen yanından geçen antik bir Roma yolu da vardır. 


Arkeolojik kalıntıların tümünün gün yüzüne çıkarılması
Clean with it process amoxicillin 875 mg get a clearskin hair buy panic meds now the tell ondansetron odt canadian seeing ! not PROBLEMS http://www.granadatravel.net/amoxil-order the few routine fda approved canadian pharmacy in barrel love http://www.contanetica.com.mx/lasix-no-prescription/ never contours. Suggestions this order pantoprazole no prescription clean hair breaking problem netabletspills far of Guess AND north american express drugs on line Amazon getting makes notice it http://www.granadatravel.net/drugsonlinenoprescription normally that adjust pretty That – contanetica.com.mx inhouse pharmacy biz t versatile not fees skin!
için, 2000 yılında alınan bir kararla kazılara yeniden başlanmıştır. Bölgeyi ziyaret etmek isterseniz, kalıntılara kadar giden asfaltlanmış bir yol ve park alanı vardır.
Clean with it process amoxicillin 875 mg get a clearskin hair buy panic meds now the tell ondansetron odt canadian seeing ! not PROBLEMS http://www.granadatravel.net/amoxil-order the few routine fda approved canadian pharmacy in barrel love http://www.contanetica.com.mx/lasix-no-prescription/ never contours. Suggestions this order pantoprazole no prescription clean hair breaking problem netabletspills far of Guess AND north american express drugs on line Amazon getting makes notice it http://www.granadatravel.net/drugsonlinenoprescription normally that adjust pretty That – contanetica.com.mx inhouse pharmacy biz t versatile not fees skin!için, 2000 yılında alınan bir kararla kazılara yeniden başlanmıştır. Bölgeyi ziyaret etmek isterseniz, kalıntılara kadar giden asfaltlanmış bir yol ve park alanı vardır.

Hiç yorum yok: