Manşet

BOSNA HERSEK-SARAYBOSNA

Yazar Unknown 28 Ekim 2015 Çarşamba 0 yorum
 Öyle bir ülkeye ve o ülkede öyle bir şehre gittim ki hem gözümü doğa harikası yerlerle doyurdum hemde manevi duygular hissettim. Bosna Hersek'e gidipte Saraybosna'ya gitmeden olmaz.

SARAYBOSNA NASIL BİR YER?

Diğer dillerde Sarejevo Türkçe de Saraybosna deniliyor. Türklerin manevi duygular hissettiği bir şehir. Bosna Hersek'in hem başkenti hem de en büyük şehridir. Bu şehirde gezilecek bir çok yer var. Eğer tarih seviyorsanız tam size göre bir şehir. Neden mi? Çünkü Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in mezarı, 1. Dünya Savaşı'nın çıktığı köprü, Başçarşı, Sebil, savaş yıllarındaki tüneller ve daha bir çok yeriyle maneviyatı yüksek bir şehir. Balkanlar da kültürel ve tarihsel bir gezi yapmak isteyenlerin ilk sırasında olması gerekn bir yer. Saraybosna da Boşnakça konuşuluyor. Şehir Miljacka Nehri'nin çevresine kurulmuş.
Dip not : Türklerin Avrupa da kurduğu en büyük kent Saraybosna'dır.


SEBİL

LATİN KÖPRÜSÜ

ALİYA İZZETBEGOVİÇ MEZARI
SARAYBOSNA'DA YEMEK-İÇMEK NASIL?

Saraybosna'da tatmanız gereken ilk lezzet çevabidir. Pidenin içinde bir çok köfte ve ince ince doğranmış soğanla servis ediliyor. En güzel nerede yerim derseniz. Başçarşı'nın içinde biraz ilerledikten sonra  sağ tarafta  Bir zamanlar Galatasaray'da oynamış  Tarık Hodzic'in mekanında yiyin. Mekanın dışınd asılan Galatasaray bayrakları dükkanı bulmanızı kolaylaştırıyor. Sizin Türkiye'den geldiğinizi öğrenince sizinle yarım yamalak Türkçesiyle ilgilenmeye çalışıyor. Boşnak böreği satan birçok yer göreceksiniz ve Barçaşı meydanında güzel yapan çok yer var. Onun dışında Bosna kahvesi'nide içmenizi öneriyorum.

BOŞNAK BÖREĞİ

ÇEVABİ

BOŞNAK KAHVESİ
SARAYBOSNA'DA GENEL FİYATLAR NASIL? (Hediyelik,Kıyafet,teknoloji,)

Saraybosna Başçarşı'nın başında hediyelik eşyalar başlıyor. Ufak bakırcıklar çarşısı bir çok süs eşyası bakırdan kahve takımları, magnetler ve Bosnayla ilgili irili ufaklı bir çok hediyeyi bulabilirsiniz.
Teknolojik aletler konusunda Türkiye'ye kıyasla ucuz sayılır. Saraybosnayı biraz gezerseniz bütçenize göre istediğiniz herşeyi bulabilirsiniz. Giyim konusunda da kendi mallarını üretmiyorlar.
 Bazı ürünler Türkiye'den geliyor.

BAKIRCILAR ÇARŞISI

HEDİYELİK EŞYALAR


SARAYBOSNA'DA GEZİLECEK YERLER

-Saraybosna Katedrali
-Gazi Hüsrev Bey Camii
-Başçarşı
-Aliya İzzetbegoviç'in mezarı
-İnat Kuça evi
-Latin Köprüsü(1.Dünya Savaşı'nın çıktığı köprü)
-Sebil
-Umut Tüneli
-Ebedi Ateşi

Hiç yorum yok: